„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+5.2 °C
apmācies

Pildīti vistas šķiņķīši

Sastāvdaļas:

4 vistas šķiņķi, 4 šķēles siera, 4 šķēles šķiņķa, rīvmaize, sāls, malti melnie pipari, 50 g sviesta, 1 glāze vistas buljona, tējkarote kartupeļu cietes, 200 ml saldā krējuma, šķipsniņa maltas paprikas
Vistas šķiņķus atkaulo un nedaudz izklapē. Pa vidu liek šķēli siera un šķēli šķiņķa, sarullē un nostiprina ar koka irbulīti. Apvārta rīvmaizē, kura sajaukta ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannā sviestu un cep vistas tīstoklīšus no visām pusēm gaišu brūnus. Pielej vistas buljonu, uzliek vāku un sautē 30 minūtes. Pildītos šķiņķīšus saliek uz siltiem šķīvjiem. Krējumā iemaisa kartupeļu cieti un maltu papriku, to ielej pannā buljonā, kurā sautējušies tīstokļi, un maisot karsē, līdz mērce sabiezējusi un sākusi burbuļot. Mērci pārlej filejai un pasniedz ar vārītiem rīsiem.