„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Andžejs Ļebedevs – Latvijas čempions spīdvejā

Latvijas čempionāts spīdvejā ilga trīs stundas, un tajā dubultuzvaru izcīnīja Andžejs Ļebedevs. Jaunais spīdvejists trešo gadu pēc kārtas izcīnīja pirmo vietu junioru konkurencē un pirmo reizi kļuva par čempionu pieaugušo ieskaitē.

Šajā čempionātā neviens no dalībniekiem neguva acīmredzamu pārsvaru. Visi favorīti pieļāva kļūdas un zaudēja punktus. Šajā kritienu un neveiksmīgu manevru jūklī visstabilāk startēja Andžejs – 14 punkti.

A. Ļebedevs ir visjaunākais Latvijas čempions. Latvijas čempionātos Andžejs startē kopš 2010. gada, un katru gadu ir izcīnījis godalgotu vietu. 2010. gadā sportists izcīnīja otro vietu junioriem, zaudējot Artjomam Lagutam. No 2011. līdz 2013. gadam daugavpilietis pastāvīgi uzvarējis junioru sacensībās. Turklāt 2011. gadā viņš bija tuvu pjedestālam pieaugušo turnīrā, izcīnīdams ceturto vietu. Līdz bronzas medaļai viņam pietrūka viena punkta. Visus šos gadus krājis spēkus, 2013. gadā Andžejs  izcīnīja čempiona titulu: „Viss izdevās, tāpēc, protams, esmu gandarīts. Šodien treks bija ātrs – varēja cīnīties, apdzīt. Iespējams, tādēļ arī bija tik daudz kritienu, jo ātrums bija ļoti liels.”