„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilieši turpinās apgūt latviešu valodu

Daugavpils domes Izglītības un kultūras komitejas locekļi atbalstīja 8 tūkstošu latu piešķiršanu no budžeta, lai pilsētniekiem organizētu kārtējos latviešu valodas kursus.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes speciāliste pieaugušo izglītības jautājumos Ilze Onzule pastāstīja deputātiem, ka kopš 2012. gada marta, kad pilsētā sākās programmas īstenošana, līdz 2013. gada jūnijam kursus apmeklēja 900 cilvēki. Šo kursu rīkošanas iniciatore bija Latviešu biedrība.

Kursi bija ļoti pieprasīti, tiesa, ne jau visi, kas atnāca uz pirmajām nodarbībām, vēlējās mācības turpināt – daudzi vienkārši apmierināja savu ziņkāri. Statistika liecina, ka aptuveni 20% daugavpiliešu dažādu iemeslu dēļ vēlāk uz kursiem vairs negāja.

Plānots izveidot 15 grupas (katrā 20 cilvēki), kursu ilgums būs 100 stundas. Gadījumā, ja kursants bez attaisnojoša iemesla izlaidīs trīs nodarbības pēc kārtas, viņš tiks izslēgts, bet viņa vietā pieņems nākamo pretendentu no saraksta.