„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Atkal ir uzradušies telefonkrāpnieki

17.jūnijā Valsts Policijas Latgales reģionālā pārvalde tika informēta par 5 krāpšanas gadījumiem Daugavpilī. Atkal ir uzradušies telefonkrāpnieki, un kādai sievietei tie jau ir izkrāpuši EUR 100.

Policija, kas jau vairākkārt ir skaidrojusi telefonkrāpšanas shēmas, atgādina, ka par upuriem pārsvarā kļūst veci cilvēki. Sazvanījuši viņus, krāpnieki samelo, ka radiniekam (dēlam, mazdēlam, mazmeitai utt.) ir nepatikšanas, piemēram, viņš ir iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, un, lai izvairītos no soda, par viņu ir jāsamaksā naudas sods policijai vai citai personai. Kad sazvanītais upuris piekrīt samaksāt naudu, krāpnieks, kurš bieži vien stādās priekšā kā policijas darbinieks, ierodas mājās un paņem naudu. Zvanītājs parasti pa telefonu sarunājas tik ilgi, kamēr viņa kompanjons atnāk pēc naudas.

Policija lūdz visus iedzīvotājus, sevišķi sirmgalvjus, neticēt svešiem zvanītājiem. Saņemot šādus zvanus, jums jāzvana policijai pa tālruņiem 110 vai 65403302. Policija aicina bērnus, mazbērnus, piederīgos brīdināt sirmgalvjus par telefonkrāpniekiem.