„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Trekā sacentās spīdveja motocikli ar blakusvāģiem

Stadionā „Lokomotīve” 27. septembrī sezona noslēdzās ar Latvijas un Igaunijas izlases draudzības sacensībām, kurās piedalījās arī spīdveja motocikli ar blakusvāģiem – „speedway sidecars”.

Sacīkstes notika pēc Polijas līgas noteikumiem – 15 braucieni. Trekā devās galvenokārt iesācēji. Latvijas izlasē bija jaunieši, kuri pēc dažiem gadiem varētu papildināt izlases un kluba rindas.

Programmas nagla bija spīdveja motociklu ar blakusvāģiem sacensības. Šīs spīdveja veids īpaši populārs ir Austrālijā, kur tas dzimis pagājušā gadsimta 30. gados.

Daugavpils trekā sacentās četras ekipāžas, kuras startēja pēc katriem četriem vieninieku braucieniem. Spīdveja motocikli ar blakusvāģiem ir ļoti jaudīgi. Tie, kas sacīkstes skatījās klātienē, guva neaizmirstamus iespaidus, un pēc sacensību beigām pauda vēlēšanos vēlreiz noskatīties šādu šovu.

Visu rakstu lasiet 30.septembra numurā.