„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Rikšotāju sacīkstes Robežniekos kļuva par īstiem svētkiem

Aizvadītajās brīvdienās Krāslavas novadā Robežnieku trasē pēc ieilguša pārtraukuma beidzot notika rikšotāju sacīkstes, kurās piedalījās braucēji no tuvākiem un tālākiem novadiem un bija arī prāvs skatītāju pulciņš. Cūku mēris šogad pierobežas novados bija izjaucis visus plānus, taču beidzot tas atkāpies un sporta azartam varēja ļauties gan paši braucēji, gan skatītāji.

Jāatzīst, ka sacīkstes izdevās ļoti aizraujošas. Pirmo reizi tika organizēta loterija skatītājiem, kurā izlozēja gan saimniecībā noderīgas praktiskas lietas, gan arī eksotiskas balvas - trušus, nutrijas, fredku un kaziņu Mašeņku, ko sarūpējušas vietējās zemnieku saimniecības „Guntiņi” un „Viesturi”. Ar vislielāko nepacietību tika gaidīta galvenā laimesta – Kamerūnas šķirnes kazas izloze. Par laimīgās lozes īpašnieku kļuva vietējais iedzīvotājs Žanis Koleda, kurš atradās skatītāju rindās, taču trasē startēja viens no pieciem viņa saimniecībā audzētajiem Amerikas rikšotājiem.

Sacensībās bija 6 galvenie braucieni divričos, kuros sacentās 11 braucēji no Dagdas, Krāslavas, Gulbenes un Ciblas novada, veicot 1600 m garu distanci. Četri braucēji ar vislabāko rezultātu finālbraucienā cīnījās par Krāslavas novada kausu. Tradicionāli labākos rezultātus uzrādīja Gulbenes novada braucējs Mareks Brokāns ar Amerikas rikšotājiem Delot Tooma un Cheroke, kurš pirmajā braucienā trasi pievarēja 2 minūtēs un 13 sekundēs, bet finālā rezultātu uzlaboja par divām sekundēm un izcīnīja galveno balvu – Krāslavas novada kausu.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.