„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

Ilūkste rīkos Latvijas kausa izcīņu sporta dejās

31. janvārī Ilūkstes novada kultūras centrā notiks Latvijas kausa izcīņas posms sporta dejās „Dance Star”. Ilūkste vienu dienu būs sporta deju citadele ne tikai Sēlijā un Latgalē, bet visā Latvijā, teica nozīmīgo sacensību ierosinātājs un organizators, sporta deju kluba „Vivat” vadītājs, treneris Oļegs Zaharņovs.

Tiesneši novērtēs ap 200 pārus no Daugavpils, Ilūkstes un Jelgavas novada, Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Balviem, Ludzas, Jēkabpils, atbrauks arī viesi no Krievijas un Lietuvas. Dejos gan bērnudārza un skolas vecuma bērni, gan arī jaunieši, balvas tiks piešķirtas visās vecuma grupās.

„Mūsu reģionā Latvijas kausa izcīņa notiek Rēzeknē un Ilūkstē, pirms tam bija arī Daugavpilī. Lai rīkotu tāda mēroga sacensības, ir jāizpilda vairākas federācijas prasības. Liela nozīme ir ne tikai kluba atpazīstamībai, bet arī vietējo un starptautisku sacensību organizēšanas pieredzei. Klubs „Vivat” Ilūkstē šādas sacensības rīko vairākus gadus, turklāt kluba sportisti ir gan Latgales, gan Latvijas čempioni un kausa izcīņu uzvarētāji. Pagājušajā gadā Latvijas kausu nopelnīja Martins Smirnovs un Viktorija Popovičeva. Arī sestdien Ilūkstē mūsu dejotāji cīnīsies par balvām,” teica Oļegs.

Visu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.