„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Deniss Vasiļjevs: „Bailes pazūd, kad sāk skanēt mūzika”

„Mani nepieņēma peldēšanā,” teica Deniss Vasiļjevs pēc sudraba medaļas izcīnīšanas Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē Austrijā, atbildot uz jautājumu, kā viņš sācis nodarboties ar daiļslidošanu.

Pēc īsās programmas Deniss bija pirmais, bet pēc izvēles programmas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Taču sportistu tas nemaz nesarūgtināja. Rezultāti bija ļoti blīvi, un bija grūti iekļūt godalgotajā trijniekā, kas Denisam tomēr izdevās.

"Visi mani konkurenti lēcienus izpilda labāk nekā es. Dažus lēcienus es nevaru izpildīt. Mans trumpis ir otra atzīme – par horeogrāfiju, jo viņiem tās nebija. Sanāk, ka pirmajā dienā sasniedzu savu labāko rezultātu. Īsā programma – trīs lēcieni, trīs piruetes un soļu celiņš. Šeit es maksimāli izmantoju savas priekšrocības – horeogrāfiju. Izvēles programmā man ir astoņi lēcieni, piruetes un soļu celiņš. Šie papildus pieci lēcieni jāpaspēj izpildīt minūtes laikā. Manas izredzes sarūk, jo atliek mazāk laika demonstrēt skaistu horeogrāfiju. Pretinieki lec labāk, bet viņus panākt varu tikai ar otru atzīmi," stāsta Deniss.

Kad Deniss dodas uz startu, domājot tikai vienu: „Tā, tagad slidošu. Mierīgi, mierīgi…” Vienmēr, uznākot uz ledus, ir ļoti bail, bet, kad sāk skanēt mūzika, bailes pazūd, jo sākas priekšnesums un neatliek laika citām domām. Arī kritiens aizmirstas, slidojot tālāk, izpilda elementu pēc elementa. "Nav laika domāt. Mēs programmu apgūstam līdz automātismam," saka sportists.

Visu rakstu lasiet 6. februāra numurā.