„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Vilhelms Stepanovs: „Ir patīkami, ja tevi atceras”

Reizi piecos gados Daugavpils domes apbalvošanas komisija izvēlas „Goda daugavpilieti”. Apbalvošana tradicionāli notiek pilsētas svētkos jubilejas gadā. Apbalvojumu „Par mūža ieguldījumu” šogad saņem Vilhelms Stepanovs, kurš visu mūžu nostrādājis pilsētas sporta dzīves organizēšanas jomā un pašlaik, esot pensijā, turpina sekot visiem notikumiem.

„Visa mana dzīve tā vai citādi ir saistīta ar basketbolu,” viņš atzīst. „Tēvs ļoti gribēja, lai es kļūtu par ārstu, bet es pastāvīgi ņēmos ar bumbu un nespēju sevi iedomāties baltā halātā."

„Nezināju, ka apbalvojumam „Goda daugavpilietis” ir izvirzīta mana kandidatūra, to paziņoja pavisam nesen. Ko lai saka – ir patīkami, ja tevi atceras. Ja jau atcerējās, laikam esmu pelnījis, labi strādājis. Labi, ka apbalvojumam ir nosaukums „Par mūža ieguldījumu”. Goda daugavpilieša piešķiršana man nebūtu gluži pareiza, tam ir vajadzīgi īpaši kritēriji. Bet tā – vecums jau pienācis. Varbūt ne visai daudz paspēju izdarīt, bet visu dzīvi esmu atdevis pilsētai, esmu tās patriots,” atzīst apbalvotais.

Visu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.