„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Spīdmintonu var spēlēt visi un jebkur

Oskars Priedītis pāris reizes nedēļā uzvelk sporta formu ar uzrakstu „Daugavpils spīdmintona klubs”, paņem rakešu somu un dodas trenēties uz Daugavpils 9. vidusskolas sporta laukumu.

Spīdmintons (tulkojumā - ātrais badmintons) ir spēle, ko var spēlēt pļavā, pie jūras, meža ielokā, sporta zālē vai kādā citā līdzenā vietā. Tīkls nav vajadzīgs. Ir vajadzīga spīdmintona rakete, kas nedaudz atgādina skvoša raketi, spīders jeb pilnveidots badmintona volāns un vēlēšanās spēlēt. Turklāt spīdmintons patīk gan maziem, gan lieliem,” kārtējā treniņā stāsta Oskars.

Spēlētāji spīderi cenšas servēt un atsist spēcīgi un precīzi, lai pretinieks neatvairītu sitienu. Pieredzējuši spēlētāji spīderu māk servēt ar ātrumu 300 km /h. Katrs spēlētājs drīkst servēt 2 reizes, spēle ilgst līdz 16 punktiem ar nosacījumu, ka spēlētājam pretinieks jāuzvar ar divu punktu starpību. Ja starpība ir viens punkts, spēle turpinās līdz uzvarai.

Visu rakstu lasiet 16. jūnija numurā.