„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Pasniedza čekus un apsprieda problēmas

Augustā, kadetu Eiropas čempionātā cīņā, daugavpiliete Jekaterina Jermaļonoka izcīnīja zelta medaļu. Sportiste pārliecinoši pieveica visas pretinieces un lepni stāvēja uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Jekaterinas treneres Ļubova Kopilova un Irina Petrova bija pārliecinātas par savu audzēkni un visu gadu apgalvoja, ka viņa spēj izcīnīt godalgotu vietu, tikai nedrīkst izlaist treniņus.

Saskaņā ar Daugavpils domes noteikto kārtību, trenerei un sportistei tika piešķirtas naudas prēmijas – 2800 eiro Jekaterinai un 1400 eiro trenerei Ļ. Kopilovai. 3. augustā pašvaldības priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša kabinetā bija tikšanās, kurā apsprieda plānus, perspektīvas un svinīgi pasniedza čekus ar minētajām summām.

Cīņas sporta veidos ir svarīga fiziskā sagatavotība – pāris zviedru sienas ar uzliekamiem kronšteiniem horizontālā pievilkšanās stieņa nostiprināšanai un paralēlās līdztekas, divas virves (vienai jābūt piekārtai) – šāds ir minimums, lai uzaudzinātu čempionus.

Pilsētas vadība apsolīja padomāt un atrisināt šīs tehniskās problēmas. Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kura pārziņā ir sports, atbalstīja internātskolas ideju: „Nākamajā gadā iesniegsim pieteikumu speciāla centra izveidei. Es domāju, ka perspektīvā mēs attīstīsim šo ideju.”

Visu rakstu lasiet 8. augusta numurā.