„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Maļinovā ražos medus kosmētiku

Daugavpils novada Maļinovas pagastā šoruden darbu sāks medus kosmētikas ražotne.

SIA „Latvijas Bio” Maļinovā ražos dabīgo kosmētiku no dažādu pļavu medus, ko biškopji ievāc sešos Daugavpils novada pagastos. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andis Andruško pastāstīja: „Tā kā Maļinova ir tāds kā mūsu saimniecības centrs, tad rūpnīcu uzcēlām šeit. Ražotne ir nepieciešamība, proti, mēs medus produktu piesātinātajā tirgū piedāvāsim jau gala produktu ar augstāku pievienoto vērtību, turklāt mūsu pašu saražotais medus būs viena no pamata izejvielām. Mūs atbalstīja ES un Daugavpils novada pašvaldība. Šobrīd medu pārdodam galvenokārt mūsu Lietuvas partneriem, bet pēc dažām nedēļām (iekārtu uzstādīšana ir iekavējusies speciālista slimības dēļ) medu tikai izmantosim šampūnu ražošanā. Mums ir arī skrubja un pirts ziedes recepte, kurā būs liels medus īpatsvars. Paralēli kosmētikas līnijai fasēsim biškopības produktus, vēl tālākā nākotnē darbosies medus pārtikas līnija, kur ražosim medus produktus, pieļauju, ka tas nebūs vienkārši medus ar riekstiem, bet kaut kas vēl nebijis. Kosmētikai jau ir vairāki eksporta piedāvājumi, arī Latvijas tirgus mūsu apjomiem ir pietiekami liels. Visus produktus sertificēsim kā dabīgus jeb bioloģiskus, lai tos pārdotu veiksmīgi un dārgi ārējā tirgū. Rūpnīcas jaudas ir piemērotas mūsu saražotā medus apjomam - 80 000 kg sezonā.”

Daugavpils novada pašvaldības pieņemšanas komisija, ko vada Būvvaldes vadītāja Nansija Tamane, apskatīja uzņēmuma telpas, kur tiks ievests medus rāmīšos un sagatavots kā izejviela ražošanai. 

Visu rakstu lasiet 11. septembra numurā.