„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Bērnu rotaļu laukums varētu būt gatavs septembra beigās

Centrālajā parkā Daugavpilī pilnā sparā rit jaunu bērnu rotaļu laukuma elementu uzstādīšana. Un, lai arī vasara jau pagājusi, ir cerība, ka vēl rudenī mazie daugavpilieši varēs šeit rotaļāties.

Laukuma rekonstrukcija ievilkās, jo pēc konkursa uzvarētāja paziņošanas viena no firmām, kas pretendēja uz darbu izpildi, pārsūdzēja rezultātus, bet vēlāk, pēc mēneša, atsauca sūdzību. Tādējādi darbi aizkavējās par veselu mēnesi.

Laukuma vecās konstrukcijas tika demontētas jau pavasarī, bet tām, kuras vēl derīgas lietošanai, ir veikts kapitālais remonts. Dānijā ražotās jaunās iekārtas ir aizsargātas pret vandālismu, tām gandrīz nav vecuma ierobežojuma – šeit varēs rotaļāties bērni no divu gadu vecuma. Darbus veic Jūrmalas firma „JLD”.

Pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes inženiere Oksana Grigorjeva paziņoja, ka bērnu laukumā tiks uzstādītas 23 veidu iekārtas, 17 soliņi, 8 urnas un 11 informācijas stendi ar bērnu rotaļu laukuma izmantošanas noteikumiem un drošības pasākumiem. Jūrmalas firma, kas uzvarēja iekārtu piegādes un uzstādīšanas konkursā, piešķir 3 gadu garantiju ar bezmaksas apkalpošanu divreiz gadā.

Laukuma iekārtas ir jāuzstāda līdz septembra beigām, pēc tam apkārt tiks ieklāts krāsains gumijots segums.

Visu rakstu lasiet 11. septembra numurā.