„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Maratons Sventē pulcinās velosporta cienītājus

Sventes pagastā 20. septembrī notiks Daugavpils novada MTB velomaratons - pirmais lielākais velosporta pasākums novadā. Tūrisma kluba „Sniegpulkstenīte” vadītājs Oļegs Frīds aicina piedalīties, sakot, ka sacensības domātas gan iesācējiem, gan meistariem.

„Maratona distance galvenokārt stiepjas pa pagasta ceļiem, no tehniskā viedokļa tā nav nedz viegla, nedz arī grūta. Piedāvāsim tautas klasi, kurā trases garums būs 5 km, pieredzējušāki velosporta cienītāji un meistari varēs nobraukt pusmaratonu - vienu 19 km apli vai maratonu - divus apļus jeb 38 km. Mēs, kluba biedri un draugi, jau pirms maratona esam braukuši pa šo maršrutu divas trīs reizes nedēļā, un, jāatzīst, ka velosportisti varēs izbaudīt interesantu reljefu, krāšņas ainavas ar viensētām, pakalniem, mežmalām,” stāsta O.Frīds.

Velomaratons startēs un finišēs Sventes ciema centrā pie parka. Oļegs pēc pieredzes zina, ka nesteidzīgākie velosportisti vienu apli pievarēs 1h un 40 minūtes ceļā patērēs tie, kuri jau ir guvuši pieredzi sacensībās. Apbalvošanas ceremonijā sieviešu un vīriešu grupā par 1. - 3. vietu tiks pasniegtas medaļas un speciālie kausi, kā arī piemiņas balvas. Tā kā pēdējos gados uz Latgales un Sēlijas sacensībām sabrauc ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu sportisti, tad arī šoreiz Sventē redzēsim Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvjus.  

Visu rakstu lasiet 18. septembra numurā.