„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

SK „Lokomotīve” iekļūst Ekstra līgā

Šajā sezonā SK „Lokomotīve” nopietni pieteicās cīņai par uzvaru, bet pēc iekļūšanas finālā nosprauda mērķi – Polijas ekstra līga. Spīdvejisti uzvarēja sacensībās savā trekā – 50:40, bet 27. septembrī devās uz Ostruvu, lai noskaidrotu laimīgo, kuram tiks ceļazīme uz pasaules spēcīgāko spīdveja līgu.

Atvēlētajos 15 braucienos daugavpiliešiem bija jāpaveic vienkāršs uzdevums – nedrīkstēja zaudēt ar vairāk nekā desmit punktu starpību. Mērķis bija skaidrs, bet ar tā sasniegšanu varēja klāties smagāk. Jonass Kilmakorpi joprojām atlabst pēc kritienā gūtās traumas, Maksims Bogdanovs devās trekā, bet lauzta roka pusotras nedēļas laikā nekādi nevarēja saaugt, tāpēc, apsteidzot notikumus, jāteic, ka viņa izcīnītie četri punkti bija zelta vērti.

Pēc priekšpēdējā brauciena Polijas klubs bija tuvu panākumam – 5:1 (46:38). Toties piecpadsmitajā braucienā „Ostrovijai” bija vajadzīga tikai uzvara, bet A. Lindbeks iznīcināja „Ostrovijas” fanu sapņus un piepildīja Daugavpils spīdveja līdzjutēju cerības.

Sacensību rezultāts – 49:41, „Ostrovijas” uzvara ar rūgtuma piegaršu, jo kopējai uzvarai ar to bija par maz. „Lokomotīve” pirmo reizi savā vēsturē uzvarēja Polijas pirmajā līgā un kļuva par pirmo ārzemju klubu, kurš iekļuvis Polijas ekstra līgā.

Visu rakstu lasiet 29. septembra numurā.