„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.8 °C
apmācies

Viss sākas no baltas lapas

Marka Rotko 112. dzimšanas dienā viņa vārdā nosauktajā mākslas centrā Daugavpilī visu sāka no baltas lapas, jauno izstāžu sezonu simboliski nosaucot „Tabula rasa”.

Nosaukumam ir jāatgādina, ka mēs visi ienākam šajā pasaulē kā balta lapa, un māksla ir viena no jomām, kas šo balto lapu aizpilda. Kad cilvēks skatās mākslas darbu, viņu ik reizi pārņem jaunas un dažādas emocijas. Turklāt baltā lapa šajā dienā bija nozīmīga arī praktiskā ziņā – tie, kas šajā dienā ieradās centrā ar baltām lapām un zīmēšanas albumiem, varēja bez maksas apskatīt visas ekspozīcijas. Cilvēku tik tiešām bija daudz, īpaši jauniešu. Jaunā sezona piedāvā četras ļoti atšķirīgas izstādes, kuru apmeklējums sagādā lielu baudu, jo ir interesanti salīdzināt visu – no darbu apgaismojuma rakursa līdz tehnikai un nosaukumiem. Zālē, kurā izstādīti simpozija „Marks Rotko 2015” simpozija noslēguma darbi, smaržoja krāsa, jo visas gleznas bija tapušas pavisam nesen – divās pēdējās nedēļās. Vienpadsmit dalībnieki no astoņām valstīm piedāvāja savu realitātes skatījumu, kurā liela loma bija arī Daugavpilij.

Visu rakstu lasiet 29. septembra numurā.