„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.2 °C
daži mākoņi

Pasaules mūzika un Austrumu dīvainības Uzbekistānā

Melones, saldumi un Austrumu kolorīts asociējas ar saulaino Uzbekistānu, tomēr ne daudzi paši ir apmeklējuši šo valsti. Augusta nogalē turp devās etnoroka grupa „Laimas Muzykanti”, kas kopā ar postfolkloras grupu „Iļģi” pārstāvēja Latviju starptautiskajā mūzikas festivālā „ Sharq tarolanari” (Austrumu melodijas). Tas notika jau desmito reizi un pulcēja 67 mūzikas grupas no 60 pasaules valstīm. „Vāju ansambļu tur nav,” festivālā dzirdēto raksturoja „Laimas Muzykantu” līderis Artūrs Uškāns. „Tas ir viens no prestižākajiem etnomūzikas konkursiem pasaulē. Atlase, lai šeit vispār ierastos, ir tāda, ka uzvara jau ir būt klāt tik grandiozā pasākumā.”

Tā kā šoruden „Laimas Muzykanti” svin 20 gadu jubileju, kam par godu rīko kocerttūri, jāizceļ fakts, ka ar „Iļģiem” Daugavpils grupa savos pirmsākumos satikās Kanādā, Latviešu dziesmu svētkos, kur spēlēja pavadījumu, tais skaitā arī DU studentu deju ansamblim „Laima”. „Ja mēs toreiz tur nebūtu spēlējuši kopā, iespējams, "Laimas Muzykanti" nebūtu kopā turējušies 20 gadus. Tagad domāju, ka "Iļģi" bija tie, kas iedeva mums dzirksteli tik ilgi degt. Arī nosaukums radās spontāni, kad Ilga Reizniece toreiz pajautāja, kāds ir mūsu nosaukums? Tāda vēl nebija, atbildēju pirmo, kas ienāca prātā - ""Laimas” muzykanti",” saka A.Uškāns.

Visu rakstu lasiet 2. oktobra numurā.