„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Fotogrāfijās var uzzināt Daugavpils vēsturi

Fotogrāfijās var uzzināt Daugavpils vēsturi. Tā izstādi „Daugavpils cauri laiku lupu”, kas aplūkojama Vienības nama izstāžu zālē (bijušās grāmatnīcas „Globuss” telpās), raksturo Daugavpils pilsētas galvenā mākslinieka vietniece Līga Čible. Iepriekš fotogrāfijas bija redzamas Rīgas ielas svētkos septembrī.

Izstādes veidotāji Jekaterina Ščegoleva, Andris Bižāns un Vladimirs Vatmahers 20 ilustrācijās un fotogrāfijās ļauj satikties pilsētai, kāda tā bija pirms gadsimta, un pilsētai, kādu to redzam šodien. Kuģīši Daugavas piestātnē, bērni un žandarmi Rīgas ielā, izbrīnīti par fotogrāfa parādīšanos, veikalu, kafejnīcu izkārtnes 20. gadsimta sākumā, rakstītas krievu valodā, un tā paša gadsimta 20. -- 30. gadu izkārtnes, uzrakstītas jau latviešu valodā, zirgu pajūgi, kas ielās bija sastopami līdz Otrajam pasaules karam. Tas viss un daudz kas cits ir iemūžināts seno fotogrāfiju reprodukcijās.

Līga Čible „Latgales Laikam” teica: „Skatītāji ieraudzīs sen aizgājušo pilsētnieku sejas, pētīs modes tendences un būs izbrīnīti, ka jau toreiz Daugavpils bija ļoti eiropeiska pilsēta."

Visu rakstu lasiet 23. oktobra numurā.