„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Tautas studija „Ezerzeme F” svin jubileju

Kultūras pils foajē 4. novembrī tika atklāta Daugavpils tautas fotostudijas „Ezerzeme F” 35. jubilejai veltīta izstāde. Kluba pastāvīgie biedri skatītāju uzmanībai piedāvā aptuveni 50 darbus.

Izstādē apskatāmi dažādu žanru darbi – ainavas, abstrakcijas, portreti, klusās dabas. Ir arī melnbaltās fotogrāfijas. Lai gan notika atlase, nevar teikt, ka visi izstādes darbi ir līdzvērtīgi, jo autoru redzējums un pieredze ir atšķirīga. Ir darbi, kas atstāj spēcīgu iespaidu un piesaista skatienu, bet ir arī tādi, kuriem skatiens pārslīd, neradot nekādas emocijas.

Studijas pirmsākumi meklējami 1980. gadā, kad tika izveidota brīvprātīga radošā apvienība, 1984. gadā notika pirmā izstāde, bet 1987. gadā kolektīvam tika piešķirts Tautas studijas goda nosaukums. Šajā periodā fotostudija Teodora Rudāna vadībā aktīvi strādāja, rīkoja izstādes Latvijā un ārzemēs.

Visu rakstu lasiet 10. novembra numurā.