„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Renāte Laimdota Ērmane: „Nāku no laika, kad visi daudz strādāja”

Latvijas Valsts svētku priekšvakarā Daugavpils domes apbalvojumu „Par mūža ieguldījumu” saņēma Daugavpils nopelniem bagātā kultūras darbiniece un deju pedagoģe Renāte Laimdota Ērmane, kura novembrī svinēs 80 gadu jubileju.

Visu mūžu nostrādājusi kultūras jomā, viņa atzīst, ka nekad tajā neesot jutusies viena, jo apkārt vienmēr bijuši cilvēki, kas atbalstīja un palīdzēja. Vienīgi pašas ģimenei Renātes atlicis pavisam maz. „Ja gribi pilnībā būt kultūrā, nekas cits nesanāk. Tev jābūt darbā tad, kad jābūt, bet mājās ir tas, kas atliek,” viņa saka un piebilst, ka savu izvēli nenožēlo. Ja dzīve būtu jāsāk no jauna, viņa darītu to pašu, taču daudz uzcītīgāk.

Renāte ir pateicīga liktenim par to, kā iegrozījusies viņas dzīve, jo varēja būt pavisam citādi. Vidusskolā viņai padevās fizika, tāpēc bija nolēmusi mācīties par inženieri, lai varētu strādāt rūpnīcā „VEF”.

Visu rakstu lasiet 17. novembra numurā.

Komentāri

17.11.2015 22:59
Sandra
Tik uz priekšu.... Iet, skriet, neapstāties, Ar vēju dejot, pasauli elpot, Uzsūkt sevī, izšķīstot visā, Cilvēkus izprast, bailes atmest, Saprast ko jūt, tie esot blakus. Tik uz priekšu, Straujiem soļiem skriet, Vēja brāzmām uzticot skumjas, Lapu šalkām čukstus, Jūras viļņiem savas dziesmas, Izkaisīt šļakatās mīlu, dāvāt to pasaulei... Tik uz priekšu.... Neapstāties, Mīlēt, ticēt, cerēt... Neglabāt sevi vienaldzības bezvējā, Netiesāt, nevērtēt, nesodīt, Neļaut nomirt mirklim Vienreizējam, unikālam, neatkārtojamam, Tik uz priekšu.... Iet, skriet, neapstāties, Klusumu sadzirdēt, klusumu iemīlēt, Mīlēt pasauli, cilvēkus mīlēt, Mīlēt... Nenomirt dzīvam esot, Tik uz priekšu.... Dzīvot.... Mīļš sveiciens dzimsanas dienā!