„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Rotko mākslas centrā atklāja septiņas jaunas izstādes

Latvijas Republikas proklamēšanas dienas priekšvakarā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta jaunā izstāžu sezona, kuras vienojošais motīvs ir kustība. To veido latviešu un ārvalstu ievērojamu mākslinieku glezniecības, grafikas, tekstilmākslas un video mākslas izstādes, kuras parāda dažāda veida kustību ūdens straumes vijumā, klusuma transformācijās un plūdumā, kustībā kā nenoslēgtā un nepabeigtā procesā. Apmeklētāji var aplūkot „Oforta ģildes” 5 gadu jubilejai veltīto izstādi „Stiprais ūdens”, Vācijas mākslinieka Manuela Šrēdera darbu izstādi „Izstrādes procesā/Pēdējā brīdī”, Neles Zirnītes „Origin”, Dzidras Ezergailes „Saules dziesma”, ASV mākslinieces Aijas Meisters „Bērie zirgi”, Ineses Lieckalniņas „Klusuma skaņa”, kā arī 2.starptautiskā tekstilmākslas simpozija „Fortress man” izstādi.

Jaunajā izstāžu sezonā aplūkojami Daugavpilī dzimušās amerikāņu gleznotājas Aijas Meisters darbi, kas turpmāk papildinās Marka Rotko mākslas centra kolekciju. Viņas darbu izstāde „Bērie zirgi” simbolizē Latviju un mākslinieces atmiņas par dzimteni. A.Meisters atklāj, ka gleznās attēlotais baltais zirgs bieži nāk sapņos, lai aizvestu viņu prom no kara pārņemtās Latvijas. Aija dzimusi 1939. gadā Daugavpilī un, līdzīgi kā daudzi citi, bēgļu gaitās nonākusi ASV. Savos darbos māksliniece centusies attēlot bērnības atmiņas par karu: „Mana māksla pārvar realitāti, pētot pasaules fantāzijas, sapņus un vīzijas, cilvēka emocijas, kas saistītas ar bailēm, vientulību un izolētību mūsu nenoteiktajā pasaulē.”

Visu rakstu lasiet 24. novembra numurā.