„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Jānis Rižijs – divkārtējs pasaules čempionāta medaļnieks

Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēknis Jānis Rižijs Latvijas junioru izlases sastāvā kļuvis par divkārtēju medaļnieku pasaules čempionātā svarbumbu celšanā, kas notika Dublinā (Īrija). Svara kategorijā virs 85 kg pirmajā dienā klasiskajā divcīņā viņš izcīnīja bronzas medaļu, bet nākamajā dienā garajā ciklā ar 32 kg svarbumbu Jānim ir sudraba godalga.

Tas, ka Jānis iekļauts Latvijas izlasē, kļuva zināms dažas dienas līdz sacensību sākumam, bet, pateicoties Daugavpils Būvniecības tehnikuma un Daugavpils novada domes kopīgam finansiālam atbalstam, jaunajam sportistam izdevās aizbraukt uz čempionātu.

Jaunieša treneris Ivans Gaļašs atzīmē, ka tādi audzēkņi kā Jānis esot sastopami reizi 5—10 gados. „Jānim piemīt divas galvenās īpašības, kuras palīdz sasniegt augstus rezultātus, un ne tikai sportā, -- tas ir strādīgums un disciplīna,” par savu audzēkni saka treneris.

Visu rakstu lasiet 4. decembra numurā.