„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Jauna tradīcija - starptautisks tautas deju sadancis

Šogad Daugavpilī sākta jauna tradīcija, kas ar laiku varētu ieņemt nozīmīgu vietu pilsētas kultūras kartē. No 5. līdz 7.februārim notiks Starptautiskais tautas deju sadancis, kurā piedalīsies latviešu, poļu, krievu, baltkrievu un lietuviešu deju kolektīvi no Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas.

„Daugavpilī notiek daudz dažādu festivālu – džeza, akordeonistu, folkloras mūzikas festivāls, taču secinājām, ka nekas liels nenotiek saistībā ar deju. Viena no mūsu lielākajām vērtībām ir pilsētas daudznacionālā kultūra, te darbojas nacionālās biedrības un kultūras centri, ir spēcīgi mazākumtautību kolektīvi. Tā radās doma veidot tautas deju sadanci, kas rādīs ne tikai uz mums ierasto latviešu tautas deju, bet dažādu tautas dejās,” par sadanča ideju stāsta Daugavpils kultūras pārvaldes kultūras pasākumu organizatore Diāna Soldāne. Šogad arī valstī viena no prioritārajām jomām esot atbalsts mazākumtautību kolektīviem, tāpēc sadanci finansiāli atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.