„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Dzemdību namu neslēgs nekādā gadījumā

Daugavpils domes vadībai beidzamajā laikā bieži nākas apstiprināt vai atspēkot dažādas runas, kas laiku pa laikam paklīst pilsētā. Viena no jaunākajām vēstīm, kas satraukusi sabiedrību ne pa jokam, ir saistīta ar Daugavpils reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļas darbību un iespējamo slēgšanu

Pirms divām nedēļām preses konferencē pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis komentēja informāciju par dzemdību nama slēgšanas draudiem. Viņš pieļāva, ka ārstu trūkuma dēļ dzemdību nams varētu tikt slēgts uz pavisam īsu laiku, bet diezin vai kaut kas tamlīdzīgs notiks. Ārstu trūkst visās nodaļās, arī dzemdību nodaļa nav izņēmums, turklāt arī mediķi mēdz slimot, viņš teica. Priekšsēdētājs atgādināja, ka vienreiz dzemdību nams jau ir bijis slēgts stafilokoku infekcijas uzliesmojuma dēļ.

Pirmdien, 22. februārī, priekšsēdētāja prognozes jau bija optimistiskākas: „Nav nepieciešamības slēgt dzemdību namu pat uz laiku. Pilsētai tā ir ļoti svarīga iestāde. Situācija stabilizējas. Ārsti ir atveseļojušies un atsāk strādāt.”

Tomēr daži atlabuši ārsti neatrisina kadru trūkuma problēmu. DRS valdes loceklis Reinis Joksts pastāstīja „Latgales Laikam”, kad tad, ja kādā nodaļā slimo 1—2 ārsti, kuru jau tāpat ir maz, sastādīt dežūru grafiku ir liela problēma. „Pagaidām mēs tiekam galā un strādājam. Jebkurā gadījumā mēs netaisāmies slēgt nodaļu,” viņš teica.

Visu rakstu lasiet 26. februāra numurā.