„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Latvijas tenisisti pēc divu dienu spēlēm iekļuva otrajā raundā

Latvijas tenisa izlase uzvarēja Monako komandu un iekļuva Deivisa kausa izcīņas otrajā kvalifikācijas raundā. Latvijas tenisistiem pietika ar divām dienām – jautājumu par iekļūšanu nākamajā posmā viņi atrisināja trijās spēlēs.

Posmā notiek piecas spēles līdz trim uzvarām. Pirmajā dienā notiek divas vienspēles. Otrajā dienā – dubultspēle, noslēgumā – atkal divas vienspēles.

Turnīru sāka Mārtiņš Podžus (637. vieta ATP reitingā), kas sacentās ar Romēnu Arneodo (680). Mārtiņš pieveica pretinieku trijos setos – 7:6 (5), 6:4, 7:6 (6).

Pirmajā setā uzvarētājs noskaidrojās tikai taibreikā. Sākumā M. Podžus ieguva minibreiku (2:1), tomēr nākamajā izspēlē Arneodo atbildēja ar to pašu. Turpinājumā Latvijas tenisists ieguva vēl divus minibreikus (5:2), un šo deficītu Monako tenisists nespēja atspēlēt -- 7:5 taibreikā.

Otrajā setā jau trešajā geimā Mārtiņš Podžus tika uzreiz pie divām breikbumbām (40:15), taču Arneodo tās atspēlēja. Savukārt M. Podžum radās vēl viena iespēja un viņš to izmantoja -- 2:1. Septītajā geimā M. Podžum, kad rezultāts bija 40:30, bija vēl viena breikbumba, taču netika izmantota, taču Latvijas tenisists uzvarēja arī otrajā setā – 6:4.

Trešajā setā M. Podžum jau pirmajā geimā pie 40:30 radās iespēja nobreikot pretinieku, taču tā netika realizēta. Seta turpinājums izvērtās saspringts. Astotajā geimā pirmā breikbumba spēlē bija arī R. Arneodo. Mārtiņš to atspēlēja, bet devītajā geimā, kad rezultāts bija 4:5, geimu pie savas serves viņš sāka ar 0:30. Tomēr M. Podžus izlīdzināja rezultātu un taibreikā uzvarēja ar 8:6.

Visu rakstu lasiet 8. marta numurā.