„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Koris „Daugava” arī savos sešdesmit gados ir jauneklīgs

Šodien, 3. maijā, ar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas koncertprogrammu Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris „Daugava” svinēs 60 gadu jubileju. Turklāt šis būs arī kora mākslinieciskā vadītāja diriģenta Jevgeņija Ustinskova jubilejas cēliens, jo viņš „Daugavu” vada jau 20 gadus.

„Koris „Daugava” ir Staņislava Broka izlolots. Kolektīva izpildījuma un sasniegumu latiņa bijusi ļoti augsta visos laikos. Tomēr, kad kori pārņēmumu no Edgara Znutiņa, es sasaucu jaunu sastāvu. Jauktajos koros vislielākā problēma ir vīriešu balsis, tāpēc izveidoju vīriešu kori „Forte”. Šodien jauktais koris „Daugava” var lepoties ne tikai ar „Grand Prix” un uzvarētāju balvām, bet ar pašu galveno -- ļoti labiem, profesionāliem koristiem. Korī dzied ne tikai jau pieminētā kora „Forte” vīri, bet arī Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas mācību kora un Daugavpils 13. vidusskolas kora „Nojauta” dalībnieki un studenti.

Visu rakstu lasiet 3. maija numurā.