„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Dziesmas mājās skan sirsnīgāk

Daugavpiliete, operdziedātāja Vera Taļerko ziedāja Vācijas kultūras pavasara koncertā. Māksliniece „Latgales Laikam” atzinās, ka dzimtajā pilsētā sanāk uzstāties reti, tomēr dziesmas mājās skanot sirsnīgāk.

„Dziedot mājās -- Daugavpilī, manī ir miers un prieks. Te es varu satikt radus, draugus, skolotājus. Mājas ir apvītas ar atmiņām par pirmajiem soļiem mūzikā. Esmu Daugavpilij pateicīga par vecākiem, kuri deva man dzīvību, un skolotājiem, kuri iemācīja mīlēt mūziku. Daugavpilī esmu ieguvusi to bagāžu, kas ir veidojusi un veido manu dvēseles un gara pasauli,” pastāstīja operdziedātāja. 

Vera Taļerko šogad Viļņā pabeigs Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas maģistrantūru. Viņa Viļņas pilsētas operas teātrī jau ir nodziedājusi Atalantu Georga Frīdriha Hendeļa operā „Kserkss”. Tagad viņa gatavojas Volfgana Amadeja Mocarta operas „Dons Žuans” pirmizrādei, kurā viņai uzticēta donnas Elvīras loma. 

Visu rakstu lasiet 17. maija numurā.