„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Daugavpilī nopina Latvijas kultūru vainagu

Pirmajā Latvijas kultūru festivālā „Pynu, pynu sītu” Daugavpilī sapulcējās vairāk nekā tūkstotis dalībnieku no tuviem un tāliem valsts novadiem. Vistālāko ceļu bija mērojuši viesi no Ventspils, Liepājas un Dobeles, visātrāk norises vietā varēja nokļūt Daugavpils, Krāslavas un Preiļu kolektīvi. Par pasākuma nozīmīgumu un augsto līmeni liecināja Ministru prezidenta Māra Kučinska klātbūtne.

Gatavošanās festivālam sākās jau sen, to veica „Dienvidlatgales nevalstisko organizāciju atbalsta centrs” un Kultūras ministrija, ievērojamu summu piešķīra arī Vācijas Ārlietu ministrija.

Trīs dienas dažādās Latgales pilsētās notika koncerti, meistarklases, forumi, ekskursijas. Latviešu, ukraiņu, baltkrievu, krievu, poļu, ebreju un citu tautību kolektīvu dalībnieki dalījās pieredzē – iepazīstināja ar savu deju un dziesmu īpatnībām, daži mācīja jaunos kolēģus, kā veiksmīgi apgūt ES līdzekļus.

Sestdiena kolektīviem bija ļoti saspringta un notikumiem bagāta diena. No rīta tie sniedza koncertus Daugavpils cietoksnī, bet pēcpusdienā pulcējās Dubrovina parkā, kur vienlaikus uzstājās uz trim – saulrieta, Daugavas un deju skatuvēm. Parkā ņirbēja dalībnieku košie tērpi, skatītāji varēja doties no viena skatuves pie citas un piedalīties vainagu pīšanas un festivāla simbola – saulītes izgatavošanas  meistarklasēs, kā arī iegādāties Latgales tematisko ciematu amatnieku izstrādājumus.

Visu rakstu lasiet 5. jūlija numurā.