„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

„Muzykys skrytuļs” ieripinājis saulainu vasaru

Trīs dienas Līksnas pagastā skanēja latgaliešu jaunās mūzikas festivāls „Muzykys Skrytuļs”.

Pasaulē vienīgais latgaliešu festivāls šogad sapulcināja vairāk kā 50 solistus un grupas, turklāt ilgāko ceļu -- vairāk kā 30 stundas  -- bija mērojis Austrālijas latvietis, komponists un dziedātājs Ivars Štubis. Nedaudz vairāk par 200 km mērojušā Lietuvas grupa „Poezijos medžiotojai” dziesmas tulkoja latviešu valodā, lai saprastu mazs un liels. Pazīstamie dziesminieki Džeina Gavare, Brigita Madelāne, kā arī Guntis Rasims bija izveidojuši jaunas grupas. Pirmo reizi festivāla koncerti noritēja uz divām skatuvēm, kur koncertēja gan pieredzes bagātie kolektīvi „Metrs” un „Stage On”, gan jaunas grupas „3 Ņūtona likums” un „Gandrīz desmitnīkā”.

Tāpat vēl nebijušā augstumā -- virs Līksnas senā parka -- bija pacelta Līksnas pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Ozoliņa un citi festivāla līdzrīkotāji, lai sacītu apsveikuma vārdus un atklātu, kas ir festivāls „Muzykys Skrytuļs”.

Sabraukuši no Daugavpils, Ilūkstes un kaimiņu pagastiem, kā arī pat no Rīgas un Liepājas, klausītāji pirmo reizi iesaistījās lielajā latgaliešu sadziedāšanā un diskotēkā, kas notika, pateicoties kolektīviem „Dyrbyni”, „Dziga” un „Rikši” un Daugavpils mūzikas klubam „Artilērijas pagrabi”.

Festivālā varēja tirgoties un iepirkties, radoši darboties, sportot, katoļu baznīcā klausīties garīgo mūziku, tostarp grāfu Plāteru dziesmas pirmatskaņojumu.    

Visu rakstu lasiet 5. jūlija numurā.