„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Pirmās Latvijas spēkavīru sacensības strongatlonā aizvadītas Latgalē

Nedēļas nogalē pirmo reizi Latvijā norisinājās biedrības „Stiprinieku republika” rīkotais spēkavīru strongatlons, kura pirmie divi posmi aizvadīti Latgalē – Krāslavā un Līvānos, bet uzvarētāji tika noskaidroti finālā Kuldīgā. Atšķirībā no Latvijas spēkavīru čempionāta šoreiz spēkavīri spēkiem mērojās tandēmos, bet turnīra uzvarētāju noteica individuāli. 

Krāslavā skatītāji varēja vērot, kā astoņi Latvijas spēcīgākie vīri ceļ vikinga presi, velk 9 tonnas smagu traktoru, nes nēšus, stumj spēka ķerru ar neiedomājamiem svariem tajā un veic stafeti.

Izmēģināt savus spēkus tika aicināti arī skatītāji. Bērniem tika sarīkots izturības pārbaudījums – kurš ilgāk varēs nostāvēt uz vienas kājas. Katrs dalībnieks saņēma saldu balvu. Vīri sacentās smagas traktora riepas velšanā un izmēģināja guļus balstā uz rokām noturēt uz muguras savas draudzenes. Ģimeņu stafetē vīriem bija jāvelk vieglā automašīna, pirms tam tajā iesēdinot savu sievu un bērnu. Savukārt daiļā dzimuma pārstāves sacentās, kura izstieptā rokā ilgāk noturēs prāvu smagumu.

Veiksmīgi aizvadot visas trīs sacensību dienas, pirmajās spēkavīru strongatlona sacensībās nepārspēts palika Kocēnu novada spēkavīrs Aivars Šmaukstelis, aiz sevis otrajā pozīcijā atstājot Arti Plivdu (Preiļi), bet trešajā Magnusu Vucānu (Talsi).

Visu rakstu lasiet 22. jūlija numurā.