„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

„Muzikālo augustu” atklāja dedzīgos spāņu ritmos

Daugavpilī ceturto reizi sācies tradicionālais festivāls „Muzikālais augusts”, kurš šajā īsajā laikā ieguvis popularitāti pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū.

Pirmajā vakarā muzeja pagalms bija pārpildīts. Ne velti festivāla simbols ir lietussargs, attaisnojot novērojumu – ja to paņem līdzi, lietus nebūs. Lai gan bija apmācies, sanāca daudz cilvēku, pēc tam mākoņi izklīda, acīmredzot, pateicoties dedzīgajām latīņamerikāņu melodijām.

Pirmā muzikālā vakara goda viesis bija akordeonists no Spānijas Gorka Hermosa. Skatītāji sarīkoja viņam skaļas ovācijas un negribēja laist projām no skatuves. Gorka ir savā valstī populārs mūziķis, saņēmis daudzas prestižas balvas. Koncertā viņš atskaņoja komponistu Astora Pjacollas un Pako de Lusijas skaņdarbus. Pēc dažiem solo priekšnesumiem spānis muzicēja kopā ar Daugavpils akordeonistu orķestri Tatjanas Saratovas vadībā. Skatītāju aplausi, dedzīgās spāņu melodijas un koncerta gaisotne vēlreiz pierādīja, ka mūzika ir universāla saskarsmes valoda, kurai nav ne nacionālu, ne citu šķēršļu.

Koncerta otrajā daļā uzstājās Rīgas kolektīvs „Tango sin Quinto”, tulkojumā – „Tango bez piektā”. Mūziķi pastāstīja, ka desmit savas pastāvēšanas gados viņi pirmo reizi atbraukuši uz Daugavpili. Kolektīvs izveidots, lai atskaņotu argentīnieša Pjacollas tango, un ar laiku kvartets kļuva par sekstetu. Grupas soliste ir Aija Vītoliņa.

Mēneša nākamajās ceturtdienās „Muzikālā augusta” koncerti notiks Daugavpils teātrī un Vienības nama koncertzālē. Šī gada galvenās tēmas – tango un džezs.