„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Tagad nepalikt pēdējiem, bet pēc četriem gadiem - redzēs

Latvijas airētāji ir pastāvīgi olimpisko spēļu dalībnieki, taču paralimpiskajās spēlēs Latvijas ekipāža startēs pirmo reizi. Latvijas airēšanas federācija ir saņēmusi īpašu atļauju, un paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, kuras sāksies septembrī, piedalīsies airēšanas divnieks Eduards Pupels un Žanna Cvečkovska.

Pašlaik airētāji daudz trenējas Stropu ezerā Daugavpilī – nedēļā notiek pieci treniņi. Tas, ka daugavpilieši brauks uz Rio, kļuva zināms maija beigās. Laivu sportistiem diezgan ātri izdevās atrast Igaunijā, un kopš jūnija beigām airētāji aktīvi trenējas ūdenī.

„Licenci mēs saņēmām, kad gatavojāmies citai klasei. Sākotnēji mūsu uzdevums bija nokomplektēt četrinieku ar stūrmani. Taču Līna Jakimoviča aizgāja bērna kopšanas atvaļinājumā, bet rudenī no dekrēta atvaļinājuma atgriezās Žanna, kopš pagājušā gada ziemas aktīvi sāka trenēties Eduards. Nolēmām salikt viņus vienā ekipāžā,” stāsta treneris Aleksejs Lavrenovs.

Aprīlī divnieks devās uz savām pirmajām sacensībām Itālijā. Galvenais uzdevums Apenīnos bija iziet medicīnisko komisiju. Ar tās slēdzienu var bez raizēm piedalīties starptautiskās sacensībās. Kvalifikācijas sacensībās Daugavpils  airētāji startēja veiksmīgi, bet sacensībās klājās daudz smagāk.

Visu rakstu lasiet 19. augusta numurā.