„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.7 °C
apmācies

Ieva Kerēvica: „Džezs ir ļoti izmeklētai publikai”

Dziedātāja un vokālā pedagoģe, viena no vadošajām džeza mūziķēm Latvijā Ieva Kerēvica kopā ar izcilo bigbendu „Mirage Jazz Orchestra” bija Daugavpils ikvasaras festivāla „Muzikālais augusts” viesi un sniedza koncertu skatītāju pilnai zālei. Publika atsaucīgi uzņēma daudzos pirmatskaņojumus.

Šķiet, Latvijā džeza mūzika vispār joprojām meklē savu vietu un tai ir grūti sacensties popularitātē ar šlāgeriem un popmūziku? Ieva saka, ka visā pasaulē džezs ir absolūti ekskluzīvs mūzikas žanrs ļoti izmeklētai publikai. „Un dārgs mūzikas žanrs. Ir jābūt zināmam intelektuālam līmenim, lai to uztvertu. Latvijas mērogā mūziķu uzdevums ir meklēt kompromisu, lai to pietuvinātu publikai, ar citiem līdzekļiem, varbūt apvienojot žanrus. Man vienmēr ir patikusi šī mūzika. Protams, ar to nevar izdzīvot, tāpēc ir visādi projekti un citas lietas,” stāsta dziedātāja.

Aizraušanās ar džezu Ievai sākusies jau bērnībā. „Gāju gulēt un klausījos vakara pasaciņu - „labvakar, mans mazais draudziņ!”. Pēc tās bija ziņas, vēl kaut kas, un tad bija raidījums „Laiks džezam” ar Ivaru Mazuru. Radio klusiņām skanēja, un es, nesaprotot, kas tur skan, sapratu, ka man ļoti patīk. Tā nu man tas iebarojās. Mūzikas vidusskolā bija attiecīgi cilvēki patrāpījušies, kursabiedri, kuriem arī tas interesēja,” atceras I.Kerēvica.

Visu rakstu lasiet 19. augusta numurā.

Foto: skaties.lv