„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Preiļu svētkos atklāja himnas noslēpumu un izlozēja lelles

Trīs dienas, no 19. līdz 21. augustam, preilēnieši svinēja Preiļu novada svētkus, kas otro gadu notika Starptautiskā autorleļļu festivāla zīmē. Šoreiz apmeklētāji loterijā laimēja 24 oriģinālas lelles.

Maruta Plivda, Preiļu novada domes priekšsēdētāja, suminādama čaklākos novadniekus, leļļu meistarus un spēkavīrus, teica, ka novada svētki ar dievkalpojumiem visos Preiļu dievnamos, svētku gājienu, ielu un estrādes koncertiem, kur uzstājās māju kolektīvi un pazīstami mākslinieki Intars Busulis un grupa „Dvīnes”, bērnu atrakcijām, svētku gājienu, izstādēm un „Galaktikas” spēlēto zaļumballi, apvienoja visas paaudzes.

„Svētki ir atelpas brīdis starp labi padarītiem darbiem. Mani novadnieki prot gan strādāt, gan atpūsties,” sacīja titula „Preiļu novada goda pilsonis” laureāts kinorežisors Jānis Streičs, kura jubilejas zīmē Latgalē notiek daudzi pasākumi.

Intars ar tēti Māri, gaidot atbrīvojamies Intara divus brāļus un mammu, paspēja nobildēties ar motocikliem, nogaršot cukurvati un paklausīties Grāmatu svētku atklāšanas koncertu, kur Preiļu simbolam Krauklim bija pievienojušies krauklēni - mazie grāmatu lasītāji. „Mēs svētkos kļūstam vēl ģimeniskāki, kopā ejam, lecam, dejojam, našķojamies. Ikdienā gan tā nesanāk, jo vajag steigties pie darbiem,” pastāstīja Māris.

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.