„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Dvietes rokdarbnieces iedvesmojās arī no Koko Šaneles

Dvietes vecās muižas (skolas) ēkā atklāta jauna izstāde „Tērpi, rokdarbi, rotas iedvesmo”. Vairākās telpās izstādīti eksponāti, kas stāsta par dvietiešu čaklumu ietērpt pat Anglijas karalieni, visu apbrīnoto Koko Šaneli, savulaik populārajām „Rīgas modēm”, kuru tērpus centās iegādāties ikkatrs.

Izstāde ir tapusi, pateicoties biedrībai „Dvietes vīnogas” un Dvietes un kaimiņu pagastu, tostarp Bebrenes, pagasta iedzīvotājiem, kas aizdeva vai uzdāvināja adījumus, tamborējumus, tērpus, cepures, mēbeles, smaržas, fotogrāfijas, grāmatas, žurnālus.

Muižas saimniece, biedrības „Dvietes vīnogas” pārstāve Vanda Gronska „Latgales Laikam” pastāstīja: „Cilvēki bija ļoti atsaucīgi, viņi pūra lādēs, skapjos un kumodēs atrada interesantas mantas. Eksponātu ir daudz. Mansarda stāvā apskatāmi oriģināli rokdarbi, kas ir un būs aktuāli un moderni. Uzlūkojot šos darbus, varam pārliecināties, ka Ilūkstes novads ir čaklu rokdarbnieču novads. Piemēram, Dvietes pieredzes bagātajai rokdarbniecei Genovevai Krievānei ir 95 gadi un ļoti krāšņi rokdarbi. Tāpat esam iekārtojuši dažādas tematiskas istabas, tostarp Koko Šaneles un salonu „Rīgas modes” .

Visu rakstu lasiet 26. augusta numurā.