„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Izglītības un pagasta svētkus rotāja absolventu tikšanās

Višķu ciemats 20. augustā sagaidīja daudzos ciemiņus. Šajā dienā šeit svinēja Višķu pagasta svētkus, kuru devīze šogad bija „Kad Višķu durvis vaļā veras”. Taču svarīgākā vieta svētkos biaj atvēlēta svinībām „Profesionālajai izglītībai Višķos – 95”.

Savā alma mater, jā, tieši alma mater, jo izglītība Višķu lauksaimniecības profesionālajā izglītības iestādē, kura savā mūžā vairākkārt mainījusi savu nosaukumu, bija augstā līmenī: daudzi speciālisti atceras, kā pie viņiem darbā lūdza padomu augstskolu diplomu īpašnieki, sapulcējās simtiem bijušo audzēkņu. Ģeogrāfija ir plaša – atbrauca absolventi no dažādiem Latvijas reģioniem (daudzi no Latgales, Rīgas, kā arī Vidzemes un Sēlijas) un pat no ārzemēm – no Lielbritānijas un Baltkrievijas.  Daudzi absolventi stāstīja, ka viņi, kā aizbrauca saskaņā ar norīkojumu, tā arī joprojām strādā vienā un tajā pašā vietā, vai arī jau devušies pelnītā atpūtā. Diemžēl, daži absolventi, lai kā arī gribēja, nevarēja atbraukt uz tikšanos, jo beidzot, pēc ilgstošām lietavām, iestājās labs laiks un bija steidzami jāsāk ražas novākšana.

Darbinieki un audzēkņi viesmīlīgi sagaidīja viesus – Višķu lauksaimniecības profesionālās izglītības iestādes absolventus. Varēja izstaigāt muzeju un atcerēties jaunību, fotogrāfijās atrast sevi, savus kursa biedrus un pasniedzējus, uzzināt par mācību iestādes attīstību, kā arī ielūkoties moderni aprīkotajos kabinetos, apskatīt tehnikas izstādi, ar kuru tagad audzēkņi apgūst savu specialitāti. Tā kā daudzi pasniedzēji jau ir viņsaulē, absolventi godināja viņu piemiņu, apmeklējot kapsētu.

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.