„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jēzus Sirds baznīcai svinēja desmit gadu jubileju

21. augustā Daugavpils Jēzus Sirds katoļu draudze sanāca uz īpašu Svēto Misi, lai pateiktos par baznīcas pastāvēšanas 10 gadiem.

Uzrunājot ticīgos, Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis uzsvēra, ka tā ir no Dieva izlūgtā baznīca, turklāt dievnams ir zīme, kas aicina cilvēku pienākt tuvāk Dievam un dzīvot sakramentālu dzīvi, proti, iet pie grēksūdzes, laulātos, pieņemtu Svēto Komūniju. „Jēzus grib, lai mēs ielūdzam viņu savā dzīvē. Tāpēc ir jāienāk pa baznīcas durvīm, sevišķi šajā Dieva žēlsirdības gadā.„  Bīskaps aicināja arī padomāt, ko dāvināt Latvijai 100 gadu jubilejā. „Mūsu diecēze dāvinās jaunu dievnamu Ķīmija mikrorajonā, bet ģimenes varētu uzdāvināt vēl vienu meitu vai dēlu,”  viņš sacīja.

Jāpiebilst, ka todien tika godināts arī Mariāņu kongregācijas atjaunotājs Latvijā Juris Matuļevičs.

Ekselence pasniedza Iestiprināšanas sakramentu 104 ticīgajiem un pateicās draudzes prāvestam Andrim Ševelam par kalpošanu, kas arī mērāma ar 10 gadiem. 

Visu rakstu lasiet 26. augusta numurā.