„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Piecu valstu jaunieši pilnveido klavieru spēli

No 22. augusta Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolā skan tikai klavieres, jo notiek V Starptautiskie jauno pianistu meistarkursi „Daugavpils piano 2016”. Tos vada pazīstami pedagogi Juris Žvikovs (Latvija), Antuāns Buvī (Francija) un Šū Nins (Ķīna).

Pedagogi „Latgales Laikam” teica, ka brauc uz Daugavpili katru gadu, jo jaunieši ir atvērti jaunām zināšanām. „Esmu bijis kursos, kur nodarbības mijas ar atpūtu, bet Daugavpilī jaunieši strādā visu dienu. Ja viņi visu mācību gadu mācās tikai pie sava pedagoga, tad kursos strādā jauni pedagogi, kuri iedod pavisam citu informāciju, zināšanas. Turklāt pianisti mācās spēlēt ar lielo orķestri,” A. Buvī teica „Latgales Laikam”.

Uz Daugavpili ir atbraucis ļoti pieprasītais pedagogs  skolās un augstskolās Juris Žvikovs. „Vienmēr ir ko pielikt klāt, jo neviens mēs neesam ideāls, bet katram ir kaut kādas dotības. Es vēlos gan dotības atraisīt, gan pielikt klāt to, ko pianisti nemāk, lai jaunieši, sabraukuši no Ķīnas, Francijas, Itālijas, Krievijas un Latvijas, veidotos harmoniskāki. Mums pašiem patīk tas, ka Daugavpilī ir īsta meistarkursu atmosfēra. Pēc nedēļas ir tāda sajūta, ka jaunieši tomēr ir kaut ko iemācījušies un spēlē labāk. Arī paši studenti saka, ka ir padarījuši milzīgu darbu,” tā J. Žvikovs raksturoja meistarkursus.

Visu rakstu lasiet 26. augusta numurā.