„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Spēkavīram lielākā cīņa notiek galvā

Artis Plivda šogad turpina uzvarēt. Pēc triumfa dzimtajos Preiļos Latvijas spēkavīru čempionāta 5. posmā, kas notika Preiļu novada svētkos, viņš izcīnīja otro vietu Starptautiskajā Ziemeļvalstu spēkavīru turnīrā, kas notika 3. septembrī Jūrmalā, kur piedalījās arī stiprinieki no Baltijas un Skandināvijas.

Artis Latvijas čempionāta kopvērtējumā atrodas līderu trijniekā, kas 19. septembrī Rīgā cīnīsies lielajā finālā. Turklāt šī viņam ir 10 sezona spēkavīru sportā. Artis Plivda „Latgales Laikam” atzīst, ka viņš jau kā puika ir gribējis būt stiprinieks, un šis sapnis tagad ir kļuvis par realitāti.

Lai uzvarētu, Artis trenējas 4-5 reizes nedēļā. „Šobrīd dzīvoju Līvānos. Es atvēru savu sporta zāli, kur ir viss inventārs, te  trenēju jaunos un trenējos pats. Tāpat braucu 1-2 reizes uz Ogri, tur uzstādīts tāds inventārs, kādu cilājam vai nēsājam Latvijas vai starptautiskajos mačos. Ja kājas viduklis un mugura nebūs „ieeļļota” treniņos, sacenšoties var dabūt nopietnas traumas. Lai svars būtu normāls, mums ir jāēd gaļu. Es pieturos pie saviem 165-170kg,” stāsta Artis.

Visu rakstu lasiet 9. septembra numurā.