„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Skrudalienā kopīgiem spēkiem paglāba māju no uguns

15. septembrī Skrudalienas pagasta Silenes ciema iedzīvotāji iesaistījās pirts ugunsgrēka dzēšanā, tāpēc necieta dzīvojamā māja.

Lauksaimnieks Valērijs Matuļs „Latgales Laikam” pastāstīja: „Tobrīd biju atbraucis no lauka, kur sējām ziemājus. Kad izkāpu no auto, dzirdēju lūstoša šīfera troksni. Izskrēju uz ielas un ieraudzīju dūmus. Skrienot uz degošās mājas pusi, piezvanīju ugunsdzēsējiem. Satiku Valēriju Hrapānu, kurš arī bija zvanījis ugunsdzēsējiem un steidzās dzēst liesmas. Ieraudzījām, ka jaunieši Aleksandrs Juhņevičs un Jevgeņijs Leinis dzēsa liesmas, kas grasījās pārmesties uz dzīvojamo māju. Atskrēja palīgā arī citi. Paldies Dievam, māju nosargājām. Ar spaiņiem izsmēlām visu ūdeni no Hrapānu mājas akas, kas atradās vairāk kā 100 m attālumā, jo aka pie degošās pirts bija nepieejama lielā karstuma dēļ.”

V.Hrapāns uzsvēra: „Pateicoties A. Juhņevičam un J. Leinim, māja palika neskarta, vienīgi no karstuma ieplīsa stikli. Ieradušies ugunsgrēka vietā, puiši vispirms apskatīja māju, vai tur nav cilvēku. Pēc tam pie kaimiņiem sadabūja spaiņus, bļodas un nesa ūdeni. Aleksandram un Jevgeņijam palīdzēja arī V. Matuļs, kādreizējais brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības šoferis, pensionētais skolotājs Vladimirs Osipovs un Vladimirs Tenčs. Vēlāk atbrauca arī ugunsdzēsēji. Diemžēl, kamēr vieni dzēsa, citi vienaldzīgi nolūkojās, kā liesmas posta ēkas, nevis steidzās palīgā.”

Iedzīvotāji mudina Skrudalienas pagasta pārvaldi pagasta svētkos 25. septembrī pateikties drosmīgajiem skrudalieniešiem.