„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Pedagogu algas ietekmēs skolēnu skaits un slodze

Lai īstenotu Izglītības un zinātnes ministrijas skolotāju darba samaksas reformu, Daugavpils novada dome apstiprināja kārtību, kādā skolu direktori sadalīs valsts mērķdotāciju pedagogu algām un noteiks slodzes.

„Līdz šim gadam novadā bija lielas skolas, kuras saucām par donoriem, jo tās daļu savas valsts mērķdotācijas atdeva mazajām skolām. Šogad tādu skolu nav, tāpēc skolu direktoriem būs jārēķina algas tā, lai neciestu ne skolēni, ne skolotāji. Pašvaldība atbalsta algu palielinājumu visiem pedagogiem, tomēr šogad algas ietekmēs skolēnu skaita samazināšanās un skolotāja likmes palielināšanās. Tāpēc esam uzsvēruši vairākus nozīmīgus ieteikumus. Piemēram, aprēķinot slodzi, skolotājam jāiedod arī audzināmās stundas. Iesakām arī noteikt individuālo darbu ar izglītojamajiem, konsultācijas, rakstu darbu labošanu utt.,” pastāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša.

Visu rakstu lasiet 20. septembra numurā.