„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Rīgas Stradiņa universitāte kļūs par DRS līdzdibinātāju

Pagājušajā nedēļā Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) notika akcionāru sapulce, kurā tika pieņemts lēmums iekļaut dibinātāju sastāvā Rīgas Stradiņa universitāti.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pastāstīja, ka 27. septembrī augstskolas Senāts plāno pieņemt galīgo lēmumu. „Rīgas Stradiņa universitātes piekrišana ir saņemta, arī pārēji dibinātāji ir ar mieru. Paredzēts, ka universitāte iegādāsies papildus daļas, kas faktiski neietekmēs citu akcionāru daļu attiecību. Izdevīgums ir acīmredzams – mēs varēsim paaugstināt ārstu kvalifikāciju šeit, uz vietas, uzlabot zinātnisko darbu, un varēs runāt par to, ka mūsu slimnīca kļūst par klīnisko slimnīcu,” teica priekšsēdētājs. Pēc viņa teiktā, universitātes pārstāvji strādās pie tā, lai Daugavpilī varētu strādāt rezidenti arī citās programmās. „Ir ieinteresētas visas puses, mēs ļoti uzmanīgi darbojamies, lai sasniegtu rezultātu,” atzīmēja J. Lāčplēsis.

Daugavpils dome ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas Stradiņa universitāti. Pašvaldība maksās stipendijas rezidentiem, kuri, saskaņā ar līgumu, strādās Daugavpilī. Tiek piešķirta palīdzība arī studentiem, kur veiksmīgi nokārto sesiju. DRS jau strādā divi jauni ārsti, 16 cilvēki saskaņā ar līgumu mācās rezidentūrā, vēl desmit to darīs šajā mācību gadā.