„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Bērzi pret asfaltu: Lociku iedzīvotājus šķeļ ielu rekonstrukcija

Šonedēļ Naujenes pagasta Lociku ciemā sākās ielu rekonstrukcija. Iedzīvotāji atminas, ka pēdējo reizi remonts Locikos noticis pirms vairāk kā 30 gadiem. Turklāt tas Daugavpils novada vēsturē ir pirmais projekts, kad tiks rekonstruētas visas ciema ielas. Taču mājas Vienības ielā 6 iedzīvotāji vēstulē Daugavpils novada pašvaldībai lūdz saglabāt 13 bērzus, kurus plānots nozāģēt, paplašinot ielas.

Tomēr protestētāji pret ielu rekonstrukciju neieradās iedzīvotāju pieņemšanā, ko 15. septembrī pie Vienības ielas mājas teltī rīkoja Daugavpils novada domes deputāti no „Saskaņas centra” Daina Amosova, Edgars Kucins, Valērijs Hrapāns un Vjačeslavs Moskaļenko un klāt bija Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts. Citi Lociku iedzīvotāji teica, ka viņiem ir vajadzīgas asfaltētas ielas un viņi esot noguruši remontēt mašīnas, kas, iebraucot bedrēs, lūst gandrīz katru dienu.

„Latgales Laiks” vienu no vēstules autoriem, pensionāru Vladimiru Gribkovu, sastapa mājās. Iznācis kāpņu telpā, vīrietis pastāstīja: „Kad es atbraucu uz Locikiem dienēt, tie bērzi jau auga. Mums sola, ka, ierīkojot stāvlaukumus, iestādīs jaunus kokus. Bet es tam neticu. Es neesmu pret ielu asfaltēšanu, es esmu pret nepārdomātiem projektiem un 13 bērzu nociršanu. Šis nav pārdomāts projekts. Turklāt sabiedriskajā apspriešanā nav iespējams savākt iedzīvotāju vairākumu, jo atnāk tikai pensionāri. Uzskatu, ka tā sapulce nebija likumīga. To mēs uzrakstījām vēstulē,” pastāstīja sirmgalvis.

Visu rakstu lasiet 23. septembra numurā.