„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
neliels lietus

Kartupeļu raža ir laba, lai arī daži hektāri apslīka

Ilūkstes novada Eglaines pagasta dārzeņu audzētājs Edgars Samovičs šoruden vismaz 2 ha kartupeļu iears zemē, jo tie slapjumā ir sapuvuši. Tomēr pārējos laukos ir saauguši brangi bumbuļi, dažs sverot pat  600-700g. „No 12 ha, ko esam apstādījuši ar kartupeļiem, apslīkusī platība nav liela. Raža ir samērā laba. Gan jaunās, gan vecās šķirnes, izņemot ‘Vinetu’, kas nedaudz izslīka, saražojušas 28 – 40 t/ha,” zemnieks stāsta „Latgales Laikam”.

Aizvadītās vasaras intensīvās lietavas ir iespaidojušas visu dārzeņu ražu. „Divdesmit saimniekošanas gados pirmo reizi paliksim bez  burkāniem, kas pūst jau vagās. Tos pārsējām pēc Jāņiem, jo bija liels sausums un sēklas neizdīga. Tad sākās lietavas. Ūdens vagās drīkst stāvēt ne ilgāk kā divas dienas. Ja ilgāk, tad dārzeņi sāk pūt. Toties mums ir ļoti labi ķiploki," stāsta saimnieks.

Visu rakstu lasiet 23. septembra numurā.