„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Cirka mākslas festivāls nosvinēja 10 gadu jubileju

Starptautiskais bērnu un jauniešu cirka mākslas konkurss – festivāls „Parad Alle!” sapulcināja 70 dalībniekus no septiņām valstīm un pilnu skatītāju zāli. Noslēguma koncertā jaunie mākslinieki demonstrēja savus labākos priekšnesumus un saņēma starptautiskās žūrijas piešķirtās balvas trijās vecuma grupās. Daudzus gadus žūriju vada Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska.

Festivālam apritēja desmit gadi, par tā organizēšanu, virzību un atpazīstamību jāpateicas cirka mākslas entuziastiem, bērnu un jauniešu centra „Jaunība” pasniedzējiem Marijai un Jevgeņijam Čirkoviem. Viņiem un L. Lipinskai tiks pasniegti pašvaldības Pateicības raksti.

Tikai no malas šķiet, ka visi triki cirka māksliniekiem padodas viegli un kā rotaļājoties. Redzēt, ka cirka māksla ir ļoti smags darbs, kurš prasa milzīgu piepūli un pilnīgu atdevi, var tikai tad, kad mākslinieks kļūdās, nervozē, bet šādi priekšnesumi izskatās pat emocionālāki. Skatītāji zālē aplaudēja un sauca „Bravo!” visiem festivāla dalībniekiem.

Dalībnieki vecumā no 6 līdz 20 gadiem demonstrēja savu meistarību akrobātikā, gaisa vingrošanā, ekvilibristikā, žonglēšanā. Vieni no jaunākajiem dalībniekiem Dmitrijs Ribaks (8 gadi) un Uļjana Šumakova (6 gadi) no Krievijas pārsteidza skatītājus ar savu priekšnesumu zem Kultūras pils skatuves „kupola”. Bīstamā un aizraujošā gaisa vingrošana uz siksnām neatstāja vienaldzīgu arī žūriju, kura piešķīra duetam pirmo vietu visjaunākajā vecuma grupā.

Visu rakstu lasiet 25. oktobra numurā.