„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Autoskolas gaida 1. novembri bez sajūsmas

Vasarā vētrainas diskusijas izraisīja grozījumi Ministru kabineta autovadītāju apmācības noteikumos. Strīdi nu ir norimuši, tomēr no 2016. gada 1. novembra jaunie noteikumi stāsies spēkā. Neapmierinātību izraisīja galvenokārt tas, ka, ievērojot jaunos noteikumus, tiesību iegūšana izmaksās ievērojami dārgāk.

Daugavpilī darbojas vairāk nekā 20 autoskolas. Telefona sarunā to pārstāvji par gaidāmajiem jauninājumiem runāja lielākoties mierīgi, bet daudzi atteicās sniegt komentārus. Vienā no autoskolām sniedza pavisam īsu komentāru: „Kā mācījāmies, tā arī mācāmies, nekas nav mainījies.”

Par pakalpojumu cenu izmaiņām neviens nerunā. Ir divas atbilžu versijas: nekas nemainīsies, paskatīsimies, kā būs, otrs variants – grūti komentēt, kā būs, paskatīsimies, kā notiks apmācība jaunajā sistēmā.”

Taču kursantu vidū valda ažiotāža, jo cilvēki ir satraukušies. Tiek meklēti varianti, kā nokārtot visu pēc „vecās cenas”, līdz spēkā stāsies jaunie noteikumi. Jauninājumus neviens pat neuzsver. Vairākums autoskolu pirmajā lapā par izmaiņām neko nemin.

Visu rakstu lasiet 28. oktobra numurā.