„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Grupa „Dabasu Durovys” ar jaunu albumu svin 10 gadu jubileju

Daugavpils grupas „Dabasu Durovys” jauno disku „Pādys runoj” rotā Morzes ābeces zīmēs šifrēti teicieni. Grupas līderis Arnis Slobožaņins „Latgales Laikam” saka, ka viņš vēl nezinot, vai šo Morzes zīmēm rakstīto atklās albuma prezentācijas koncertā, kas notiks 3. novembrī Daugavpils klubā „Artilērijas pagrabi”, vai tomēr ļaus klausītājam pašam sameklēt Morzes ābeci, lai iztulkotu uzrakstīto.

Šis ir jubilejas albums, jo grupa „Dabasu Durovys” svin radošās pastāvēšanas 10. gadadienu. „Grupa „Dabasu Durovys” nav tik veca, lai jubileju svinētu ar draugiem, kas ir spēlējuši grupā un fanojuši koncertos, un zelta dziesmu izlasi. Varbūt zelta dziesma vēl nav uzrakstīta. Lai gan es pieļauju, ka mums ir zelta dziesma, taču mēs gribam pierādīt, ka var rakstīt un muzicēt vēl labāk. Tāpēc mēs izdevām jaunu albumu. „Pādys runoj” ir turpinājums iepriekšējam albumam „Bāka”, kas stāstīja par bāku jeb mērķi, kas cilvēkam palīdz dzīvot un kas aicina vienmēr būt ceļā. Savukārt albuma „Pādys runoj” vēstījums ir par pēdām, ar kurām cilvēks sapēdo ceļu uz mērķi.

Visu rakstu lasiet 28. oktobra numurā.