„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Uz Daugavpili brauc Alberts Einšteins un Džeks Sperovs

25. novembrī Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā atklās vaska figūru izstādi no Sanktpēterburgas. Mazi un lieli apmeklētāji varēs sastapties ar leģendārām personībām, kā arī populāriem mākslas un animācijas filmu varoņiem.

Izstādes apmeklētāji satiks iemīļotos varoņus no animācijas filmas „Ledus laikmets” un fantastikas kinoepopejām „Zvaigžņu kari”, „Karību jūras pirāti”, „Betmens”. Kopā ar izdomātajiem personāžiem būs reālas vēsturiskas personības, kuras dzīvojušas dažādos laikmetos, -- Leonardo da Vinči, Viljams Šekspīrs, Napoleons Bonaparts, Ivans Bargais, Alberts Einšteins, Luijs de Finess, Lučāno Pavaroti un daudzi citi. Izstādes uzdevums ir ne tikai izklaidēt, bet arī  izglītot apmeklētājus, stāstīt viņiem par cilvēkiem, kuri ietekmējuši pasaules vēstures notikumus, mākslu un zinātni. 2014. gada pavasarī vaska figūras no Sanktpēterburgas muzeja kolekcijas jau tiks demonstrētas Daugavpilī, toreiz izstādi apmeklēja daudzi Daugavpils iedzīvotāji un viesi.