„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Pašvaldība nojauks pussagruvušās garāžas

Daugavpils iedzīvotāji no mājas Lāčplēša ielā 40 „Latgales Laikam” pauda satraukumu, ka garāžas viņu pagalmā kādu dienu var sagrūt pār bērniem, kuri tur ielien ziņkārības dzīti, vai klaidoņiem, kuri meklē vēl neaiznestās mantas.

Daugavpils pilsētas dome, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, 24. novembrī pieņēma lēmumu par garāžu nojaukšanu. Tā kā garāžas atrodas uz diviem zemes gabaliem, proti, viens ir iekļauts zemes rezerves fondā un to pārvalda pašvaldība līdz zemes reformas pabeigšanai, bet otrs pieder fiziskai personai, nojaukšanas izdevumus segs abi zemes īpašnieki. 

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa pastāstīja, ka zina, kam pieder zeme, taču neesot neviena dokumenta, kas apliecinātu, ka garāžas ir uzbūvētas likumīgi, tāpēc pašvaldība, pamatojoties uz likumdošanu, drīkst nojaukt šīs ēkas.

Visu rakstu lasiet 29. novembra numurā.