„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

„Rūžeņā” satiekas vecāko pieredze un jauno degsme

25.novembrī Naujenes pagasta folkloras kopa „Rūžeņa” svinēja 20 gadu jubileju. Ciemos atbraukušie draugu kolektīvi no Ambeļiem, Ūdrīšiem, Vaboles un Vecvārkavas uzslavēja naujeniešus par prasmi atrast īstās dziesmas un paspēt būt visur. Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska uzsvēra, ka Naujenes folkloras kopa dzied Ciršu un citu ciemu, sava pagasta un novada dziesmas. Viņa kolektīvam pasniedza pašvaldības Pateicības rakstu, kurā uzsvērts kopas dalībnieku Veronikas Karmadonovas, Staņislavas Locikas, Ineses Locikas, Alitas Kokinas, Olgas Bružikas, Helēnas Aukstares, Ināras Miglānes, Olgas Kuzminas, Irēnas Vaikules, kā arī Naujenes pamatskolas folkloras kopas dalībnieču Santas Bules, Diānas Grustānes, Oļesjas Fedjašas, Natālijas Stankevičas, Meldras Kokinas  un kolektīva vadītājas Ingas Zeiles devums.

"Veronika Karmadonova toreiz vadīja Naujenes tautas namu. 1996. gadā  notika Latvijas Republikas proklamēšanas pasākums, kurā piedalījās tautas deju kolektīvs „Līksme” ar pavadošo muzikālo grupu, kurā es spēlēju vijoli. Veronika pēc koncerta pienāca klāt un vaicāja, vai jūs varētu vadīt folkloras kopu? Es, jauna un zaļa, pateicu, ka vadīšu. Man bija muzicēšanas pieredze ansamblī „Dunduri”, pēc tam „Laimas muzykantos”, kā arī tautas mūzikas ansamblī „Rakari”. Turklāt es biju pabeigusi Latvijas mūzikas akadēmijas Tautas mūzikas instrumentu nodaļu ar specializāciju „Vijoles spēle”,” pastāstīja Inga Zeile.   

Visu rakstu lasiet 29. novembra numurā.